Yeni Doğan Bebekler için 6 Kış Bakımı Önerisi

Date:

Yeni doğmuş bir bebeğe bakmak, her ne mevsim olursa olsun zorlayıcı olabilir. Ancak özellikle kış aylarında, bu duruma bir ek stres katmanı daha eklenir: Buz gibi hava, kaygan yollar, mikroplar ve kırbaçlayıcı rüzgarlar, yeni ebeveynleri ve bebeklerini kış boyunca içeride tutmaya yeterli gelir. Ancak endişelenmeye gerek yok! Soğuk algınlığından soğuk havalara kadar, yeni doğan bebeğinizi tüm kış boyunca sağlıklı ve güvende tutmanın yolları aşağıda açıklanmıştır.

1.Cildin Kurumasını Önleyin

Yeni doğmuş bir bebeğin cilt bariyeri diğer yaş gruplarından daha ince ve hassastır. Kışın soğuğu, düşük nem oranı ve kuru ev sıcaklığı, bebeklerin cildini daha fazla etkileyebilir. Bebeğinizin hassas cildini korumak için banyo sıklığını haftada üç kezle sınırlayın ve cilt için uygun nemlendirici kullanın. Sık sık nemlendirici uygulamak önemlidir.

 2.Isıyı Ayarlayın

Evdeki sıcaklık için ideal ayar 68 ila 72 derece Fahrenheit arasındadır. Yüksek sıcaklık bebeğinizi rahatsız edebilir ve uyku düzenini bozabilir. Bebekler, aşırı ısıya karşı da hassas olabilir. Onları rahat tutmanın en iyi yolu, kıyafetlerini katmanlamak ve aşırı giydirmemektir.

  1. Dışarıda Vakit Geçirin

Doğada zaman geçirmek bebeğiniz için faydalıdır. Soğuk havalarda dışarı çıkarken, bebeğinizi katmanlar halinde giydirmek önemlidir. Bebek arabasına giderken hızlı gezintiler yapmak, çok soğuk havalarda dışarıda kalma süresini kısaltabilir.

4.Araç Koltuğu için Dikkatli Olun

Kışlık kalın giysiler, araç koltuğu emniyet kemeri altına giyilmemelidir. Bunun yerine, bebekleri ısıtmak için araba koltuğuna battaniye yerleştirilebilir. Emniyet kemeri için sıkı bir uyum önemlidir.

5.Uyarı İşaretlerini Tanıyın

Bebeklerin vücut sıcaklığı kontrol etme yeteneği sınırlıdır. Çok sıcak veya çok soğuk olduklarında, belirli semptomları gösterebilirler. Bebeğinizin sıcaklığını belirlemek için dokunma yöntemlerini kullanın ve uygun giydiğinden emin olun.

6.Mikroplardan Kaçının

Bebeklerinizi enfeksiyonlardan korumak için el yıkama önemlidir. Ayrıca, kalabalık ortamlardan kaçının ve ziyaretçileri sınırlayın, özellikle yeni doğmuş bir bebek için.